I tjedan dana nakon ubojstva Njemačka oplakuje Kristinu Hani

PROŠLO je tjedan dana od stravičnog ubojstva 14-godišnje Kristine Hani, za koju se pretpostavlja da je Hrvatica. Njemačka javnost još je uvijek u šoku, mediji objavljuju Kristinine galerije fotografija i epske članke s njenim životopisom, a policija nudi po 5.000 eura svakome tko ima informaciju o zločinu.

Kristina Hani je ubijena u večernjim satima 16. travnja, u parku berlinske četvrti Neukölln. U zločinu kojeg oplakuje cijela Njemačka, Kristina je zatvorena u kovčeg i navodno još uvijek živa, polivena benzinom i zapaljena.

"Ovo se ne može usporediti sa zločinom, ovo je jedan od najgorih mogućih zločina počinjenih protiv djeteta koji se dogodio u povijesti našeg grada." - rekao je jedan od potresenih stanovnika Neuköllna za Berliner Morgenpost.

Nagađa se kako je Kristinino ubojstvo imalo veze sa berlinskom narko scenom, s obzirom da je 14-godišnjakinja konzumirala opojna sredstva poput hašiša i ectasya, no kako navodi policija, "nije uzimala teže droge poput kokaina i LSD-a".

S obzirom da droga često ide u kombinaciji sa manjim prekršajima, Kristina je već od ranije bila poznata berlinskoj policiji, zbog nekoliko manjih krađa.

Majka je posljednji put Kristinu vidjela 15. travnja oko 23 sata. Samo dan kasnije, oko 23.30, policija je zaprimila dojavu o gorućem kovčegu u parku u Neuköllnu. Netom prije je 170 centimetara visoka, i 50-ak kilograma teška Kristina ugurana u kovčeg dimenzija 57x88x35 centimetara te zapaljena. Tek prije tri dana je policija uspjela identificirati truplo.

"To ne može biti istina. Prije samo nekoliko dana se Kristina igrala s mojom kćeri. Kristina je bila tako draga djevojčica." - izjavila je njena 26-godišnja susjeda, a onda briznula u plač.

Kako pišu njemački mediji, Kristina je bila problematično dijete, često je bježala od kuće, promijenila je nekoliko škola, padala je razrede i često markirala. Jedan od školskih psihologa je izjavio kako je Kristina imala mnogo psiholoških problema. Kristina je, kako pišu njemački mediji, od kuće vjerojatno bježala kako bi otišla k ocu u Hrvatsku.

Policija intenzivno traga za počiniteljem ovog stravičnog zločina, a ponuđena je i novčana nagrada od 5.000 eura za informacije koje bi mogle pomoći u rješavanju slučaja.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara