I za urušavanje u Kišpatićevoj krivi investitori

JEDNAKO kao i kod dosadašnjih urušavanja na zagrebačkom području, ispostavilo se kako glavna krivica za propadanje nogostupa u Kišpatićevoj ulici u Zagrebu, leži na investitorima, odnosno izvođačima radova s obližnjeg gradilišta, koji se nisu pridržavali propisa.

Iz tvrtke koja je nadzirala radove pravdaju se kako je za sve kriva obilna kiša, no zagrebački Vodovod i Gradsko poglavarstvo navode kako je do odrona došlo zbog greške investitora. Naime, kopalo se preblizu vodovodnim cijevima koje su popucale. Curenje vode iz cijevi, u kombinaciji s obilnom kišom, dovelo je do odrona. Također, ni potporni zid navodno nije bio sagrađen prema propisima.

Zbog pucanja potpornog zida i propadanja nogostupa u dužini od 30 te dubini od četiri metra, okolni stanari strahuju kako bi i njih mogla snaći sudbina stanovnika Kupske ulice, koji su zbog urušavanja izazvanog greškom investitora i izvođača radova ostali bez svojih domova, koji su doslovno propali u "bazen" iskopan za gradnju podzemne garaže HEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, gradilište investitora Stambeno-poslovni centar Maksimir d.o.o., jučer je zatvorila građevinska inspekcija, koja svoj nadzor ondje nastavlja do završetka provođenja hitnih mjera. Naime, pri gradnji višeetažne stambeno-poslovne građevine, došlo do pucanja zaštitne dijafragme. Trenutno se utvrđuju svi relevantni podaci o gradnji, projektima i ostaloj dokumentaciji vezanoj uz proces gradnje.

Izvođač radova je tvrtka Emporion plus d.o.o., a za navedenu građevinu, koju je projektirao Proarh studio, Grad Zagreb je građevinsku dozvolu izdao 25. siječnja ove godine. Nadzor pri gradnji vršio je Teagrad d.o.o.

I.M.
Foto: B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara