I Zagrepčanin nazivao dežurne službe i prijavljivao izmišljotine

Dan prije nego što je u Zadru uhićena žena koja je čak deset tisuća puta nepotrebno nazvala broj Hitne pomoći, u Zagrebu je otkriven 29godišnjak osumnjičen da je krajem listopada i početkom studenoga učestalo nazivao Hitnu pomoć i policiju te prijavljivao izmišljene događaje, izvijestila je danas policija.

Hitnu pomoć i policiju 29-godišnjak je učestalo nazivao od 30. listopada do 9. studenog i upućivao ih na adresu jedne obitelji, kazao je načelnik u zagrebačkoj policiji Krunoslav Borovec.

Policiji nije poznat točan broj poziva, no kažu da je osumnjičeni prijavljivao najrazličitije izmišljene događaje, od pokušaja ubojstva do remećenja javnog reda i mira. Tako je primjerice jednom prilikom prijavio da je žena iz obitelji, na čiju je adresu učestalo slao policiju i hitnu pomoć, popila tablete u namjeri da se ubije ili, pak, da je pala niz stepenice.

U policiji tvrde da je osumnjičeni znao da ti događaji nisu istiniti te da mu je namjera bila uznemiriti što veći broj građana te izazvati hitno djelovanje javnih službi.

Nakon što ga je otkrila i uhitila 22. studenoga policija je muškarca prijavila za kazneno djelo širenja lažnih vijesti ili tvrdnji za koje može biti osuđen na novčanu kaznu ili čak do tri godine zatvora. Nakon kriminalističke obrade muškarac je pušten da se brani sa slobode.

Dan nakon što je otkrila zagrebačkog 'prijavljivača' policija je u Zadru uhitila i 33-godišnjakinju koja je, prema neslužbenim procjenama, u dva dana Hitnu pomoć nazvala čak deset tisuća puta.

Mediji danas prenose njenu izjavu u kojoj kaže da joj je žao zbog poziva i da ne zna zbog čega je stalno nazivala Hitnu pomoć. No, za razliku od zagrebačkog kolege ona je prijavljena za "uništenje ili oštećenje javnih naprava" jer je učestalim nazivanjem blokirala broj zadarske Hitne pomoći.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara