Iako posluje s plusom, Phillips će otpustiti 4500 zaposlenika

Iako posluje s plusom, Phillips će otpustiti 4500 zaposlenika

Foto: Philips

NIZOZEMSKA tvrtka Philips Electronics ima namjeru otpustiti 4500 zaposlenika, što je dio kompanijinog plana da uštedi 800 milijuna eura kako bi podebljala profit i dohvatila svoje financijske ciljeve.

Tvrtka je objavila i financijske rezultate poslovanja u trećem kvartalu, koji pokazuju da je ostvaren prihod od 76 milijuna eura, što je velik pad u odnosu na 524 milijuna eura koliko je u istom periodu ostvareno prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najveći problem za Philips predstavlja veliki pad u sektoru prodaje televizora, zbog čega su ušli u pregovore s hongkonškom firmom TVP, kako bi im prodali taj sektor. Međutim, pregovori idu sporije negoli se očekivalo, zbog čega je tvrtka najavila da veće razmatra druge opcije, što znači da postoji solidna šansa da ovaj posao na kraju propadne.

Philipsu u prilog ne ide ni činjenica da su sve poslovne prognoze za naredno razdoblje znatno srezane, a dionice tvrtke ove su godine na cijeni izgubile 40 posto. Najveći izazov nizozemskoj kompaniji predstavlja azijske konkurencija u sektoru elektronike, čiji su proizvodi mnogo jeftiniji.

Bez obzira na to, Philips je i dalje vodeća svjetska kompanija u sektoru rasvjetnih tijela, među prve tri u proizvodnji medicinske opreme, te je najveći europski proizvođač elektronike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara