IDENTIFICIRANO PET BRANITELJA I CIVILA

U zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku potvrđen je danas identitet pet hrvatskih branitelja i civila čiji su posmrtni ostaci ekshumirani iz masovnih i pojedinačnih grobnica na ranije okupiranim područjima Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS).

Uz to šest osoba, čiju je identifikacija danas organizirala Uprava za zatočene i nestale Ministarstva, upućeno je na dodatnu analizu, dok se pet pozvanih obitelji nije odazvalo identifikaciji.

Posmrtni ostaci, čiji je identitet danas potvrđen, ekshumirani su tijekom 2003. i ove godine na području Sisačko-moslavačke županije. Među danas identificiranima je i jedan hrvatski branitelj čiji su posmrtni ostaci preuzeti 1996. na Južnom bojištu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon današnje identifikacije Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Uprava za zatočene i nestale, još uvijek traga za 1185 nestalih i nasilno odvedenih osoba tijekom Domovinskog rata, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara