IDF djelomice zadovoljan izbornim rezultatima u Novigradu

PREDSJEDNIK Istarskog demokratskog foruma (IDF) Luciano Delbianco danas je u Puli izrazio djelomično zadovoljstvo postignutim rezultatima na jučerašnjim izvanrednim izborima za Gradsko vijeća Novigrada, na kojima je IDF osvojio jedno vijećničko mjesto.

´IDF u Novigradu djeluje tek dva i pol mjeseca tako da naša očekivanja nisu bila izrazito velika, no unatoč tomu mislili smo da ćemo ipak nešto bolje proći´, kazao je Delbianco. Izrazio je nadu da će se stanje u Novigradu nakon ovih izbora stabilizirati.

Na izborima za Gradsko vijeće Novigrada od ukupno 15 vijećničkih mjesta IDS je dobio osam, nezavisna lista Elia Mohorovića dobila je dva mjesta, dok su po jedno mjesto dobili HDZ, IDF, HSS te Nezavisna gradska lista Željka Rakamarića i Nezavisna lista Mira Perića.

Delbianco je najavio da IDF planira u iduće dvije godine do novih izbora učvrstiti svoju poziciju da bude ´konstruktivna oporba u novigradskom Gradskom vijeću´.

Član Predsjedništva IDF-a Damir Radnić osvrnuo se na incident na prošlotjednoj sjednici pulskoga Gradskog vijeća kada je, kako je rekao, doživio uvrede i napade od vijećnika Valtera Drandića i Furija Radina zbog pitanja o nepodmirenom dugu Kajinove supruge Alice Delbianco u iznosu od 250 tisuća kuna Gradu Puli na ime zakupa prostora za modni butik.

´Uzvike ´Odakle si ti došao i ´Koliko si dugo ovdje´ IDF smatra povredom ljudskih prava i dostojanstva i ne dijeli ljude po tome kada su u Istru i Pulu došli živjeti jer su takve podjele ovom gradu uvijek donosile neprilike i lomove pulskog urbanog identiteta´, kazao je Radnić.

Najavio je da će IDF o toj povredi ljudskih prava tražiti mišljenje županijskog i saborskog Odbora za ljudska prava i prava manjina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara