Idućeg tjedna o sudbini srpskih generala optuženih u den Haagu

NACIONALNI savjet za suradnju s Haškim tribunalom sastat će se idućeg tjedna, kako bi razmotrio kakvo će biti državno stajalište o haškim optužnicama protiv vojnih i policijskih generala Vladimira Lazarevića, Nebojše Pavkovića, Vlastimira Đorđevića i Sretena Lukića, izjavio je u petak predsjednik tog Savjeta i ministar vanjskih poslova državne zajednice Srbije i Crne Gore Goran Svilanović.

"Prije nego što zakažem sjednicu, želim razgovarati i s ministrom unutarnjih poslova i s predsjednikom Vlade Srbije i hoću se vidjeti sa svakim od trojice optuženih koji su dostupni. Tek kad te razgovore obavim, zakazat ću sjednicu", rekao je ministar Svilanović za Radio Beograd 202, dodajući da je "realno je da to neće biti danas, već idućeg tjedna".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica Nacionalnog savjeta ranije je bila najavljena za kraj ovoga tjedna.

Haško tužiteljstvo je nedavno optužilo generale Vojske SCG i MUP-a Srbije, Nebojšu Pavkovića, u vrijeme intervencije NATO-a na Kosovu 1999. godine zapovjednika Treće armije Vojske SR Jugoslavije, Vladimira Lazarevića, zapovjednika Prištinskog korpusa VJ, Vlastimira Đorđevića, načelnika Resora javne sigurnosti MUP-a Srbije (nepoznatog boravišta, navodno u Rusiji), te policijskog generala Sretena Lukića, koji je 1999. godine na Kosovu zapovijedao srbijanskim policijskim snagama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara