Igor Bišćan zbog tučnjave dobio devet dana zatvora uvjetno

Igor Bišćan zbog tučnjave dobio devet dana zatvora uvjetno

Tekst: I.Kri. / J.C.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

NOGOMETAŠ Dinama Igor Bišćan danas je na Prekršajnom sudu u Zagrebu osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od devet dana zato što je udario taksista Dragutina Zrnu.

Bišćanu je određen rok kušnje od godinu dana. Taksist je prošao gore od Bišćana, jer mu je dosuđena kazna od deset dana zatvora uvjetno. Sudac je procijenio da je taksist za tučnjavu više kriv zato što ju je inicirao.

Bišćan će se žaliti

Bišćanova odvjetnica Jadranka Sloković je već najavila žalbu na ovu nepravomoćnu presudu, jer tvrdi kako se u tom slučaju radilo o nužnoj obrani. Smatra da je neosporno da se sukob dogodio, no dodaje kako se Bišćan u njemu samo branio, što mu dopušta i zakon. Uzrok svađe je bilo Bišćanovo nepropisno parkiranje na stajalištu za taksije. Bišćan i taksist zaradili su prijave zbog drskog ponašanja i narušavanja javnog reda i mira.

Sud je procijenio kako je taksist inicirao tučnjavu pa je zbog toga njegova kazna veća. On je, naime, Bišćanu zaprijetio da će mu "izvaditi đigericu" te mu se unio u lice, a navodno ga je i udario dlanom. Dinamov nogometaš reagirao je tako što je glavom udario taksista te ga na nekoliko dana "smjestio" u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taksist prvi udario Bišćana

Na ovom suđenju su ranije o sukobu u Martićevoj ulici svjedočili djelatnici Zagrebparkinga Bruno V. i Krešimir Š. Bruno V. je rekao da je taksist izašao iz svoga automobila kada je Bišćan otključavao Mini Cooper. Tijekom svađe i spominjanja "džigerice" taksist je puno gestikulirao i mahao rukama, a Bruno je rekao kako je on prvi Bišćana udario po licu.

"Nakon toga je nogometaš spustio vrećicu koju je držao u rukama i udario taksista glavom u glavu", kazao je na suđenju Bruno. Nogometaš je toga 30. siječnja napao te psovao radnike Zagrebparkinga. "Bišćan nam je rekao 'jebem vam mater, jebo vas onaj koji vas je poslao'", ispričao je Bruno te dodao kako su takve psovke njegova svakodnevica i da se na njih ne obazire. Radnici pauka su se našli na tome mjestu na poziv taksista koji su bili iziritirani mjestom na kojem se nogometaš parkirao.

"Taksist je bio bahat te udario Bišćana u bradu"

Drugi radnik Zagrebparkinga, Krešimir Š., svjedočio je da je taksist isprovocirao sukob. Moj dojam je da je taksist isprovocirao sukob. Bio je bahat i udario Bišćana u bradu", kazao je Krešimir. Djelatnici Zagrebparkinga nisu mogli sigurno reći je li taksist namjerno udario Bišćana ili se to dogodilo zbog njegova mahanja rukama. Zbog psovanja se Bišćan ispričao radnicima Zagrebparkinga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara