Igralište dječjeg vrtića u Trogiru puno zmija otrovnica

Tekst: I.M.
Foto: Ilustracija

RODITELJI djece koja pohađaju trogirski vrtić Ribola uznemireni su i zabrinuti zbog pojave zmija na vanjskom igralištu. Navodno je riječ o otrovnicama - riđovkama, od kojih je jedna i ubijena te predana u Veterinarsku stanicu.

Kako prenosi Jutarnji list, zabrinuti roditelji su uputili i pismo gradskim vlastima u kojem navode kako je igralište omeđeno visokim zidovima iznad kojih, posebice s njegove sjeverne strane, postoji neobrađeno zemljište potpuno obraslo korovom. Roditelji smatraju da se njihova djeca ne bi trebala izvoditi na igralište sve dok se ne poduzmu odgovarajuće mjere zaštite i uništi tamošnje zmijsko leglo. O svim planiranim i poduzetim mjerama traže da ih se izvijesti, jer će u protivnom za eventualne posljedice držati odgovornim osnivača vrtića, upravu i djelatnike.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Trogir Ana Belas je od mjerodavne inspekcije zatražila je da uputi zahtjev vlasniku obližnjeg zapuštenog zemljišta iz kojega zmije gmižu u igralište da ga uredi te je donijela odluku kojom se igralište od dana pronalaska zmije zatvara sve dok se ne osigura potpuna sigurnost djece.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara