´IL Messaggero´ o hrvatskom božićnom stablu

´MIRIS Hrvatske na Trgu sv. Petra´, naslov je članka u današnjem rimskom dnevniku ´Il Messaggero´, u kojem se ističe kako je to ´božićni veleposlanik Hrvatske´, koji je jučer uzdignut na Trgu sv. Petra, javila je Ika.

Dvadesetosam metara visoka smreka, koja stoji uspravno desno od velikih jaslica, govorit će svojim krošnjama, nakitima i svijećama sve do kraja siječnja prolaznicima o Božiću.

Uz veliki egipatski obelisk, koji doseže 40 metara, stablo ne izgleda tako veliko, primjećuje ´Il Messaggero´.

To veličanstveno stablo, koje će biti u utorak 17. prosinca svečano osvijetljeno uz nazočnost najviših državnih i crkvenih predstavnika, drži ipak visoko čast Gorskog kotara i cijelog područja između Rijeke i Zagreba, pišu rimske novine i dodaju kako je to stablo ´božićni veleposlanik´, jer će podsjećati papu Ivana Pavla II. na novo apostolsko putovanje, koje će na proljeće poduzeti u Hrvatsku.

Papa će 3. i 4. svibnja 2003. posjetiti Španjolsku. Tako će putovanje u Hrvatsku biti stoto apostolsko putovanje Svetog Oca u inozemstvo, napominje ´Il Messaggero´ i dodaje kako se božićna drvca i jaslice na Trgu sv. Petra počelo podizati na izričitu želju pape Ivana Pavla II., 1982. godine.

Od tada ih je stiglo šest iz Italije i isto toliko iz Austrije, a zatim u dva navrata iz Njemačke i Poljske i po jedno iz Slovenije, Češke i Rumunjske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara