ilok: na svečanoj misi posvećena obnovljena kapelica blažene djevice marije

Na svečanom misnom slavlju služenom na današnji blagdan Cvjetnice u župnoj crkvi sv. Ivana Kapistrana u Iloku posvećena je obnovljena kapelica Blažene Djevice Marije koja se nalazi u sklopu crkve. L

Kapelica je bila oštećena u Domovinskom ratu a njezinu obnovu pomoglo je Ministarstvo hrvatskih branitelja s 50 tisuća kuna.

U nazočnosti brojnih vjernika, među kojima su bili ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić, vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i gradonačelnik Iloka Zvonimir Dragun, obnovljenu kapelicu posvetio je gvardijan franjevačkog samostana u Iloku i iločki župnik fra Marko Malović.

Prema riječima ministra hrvatskih branitelja Ivice Pančića, Ministarstvo branitelja prihvatilo je financiranje obnove kapelice Blažene Djevice Marije na zahtjev udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Iloka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na to smo se odlučili možda i zbog simbolike, ako znamo da je sv. Ivan Kapistran zaštitnik vojnik vikara," rekao je Pančić, dodajući kako se obnova kapelice može promatrati i kao zahvala Ministarstva branitelja svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima za slobodu Iloka i ovog dijela Hrvatske.

Crkva sv. Ivana Kapistrana u Iloku stradala je u Domovinskom ratu a do sada, zahvaljujući donatorima, napravljena su nova glavna crkvena vrata, popravljeni vitraži, napravljena nova kapa tornja te postavljene nove instalacije, rekao je novinarima gvardijan i iločki župnik fra Marko Malović. Rekao je kako će obnova cijele crkve čiji najstariji dijelovi datiraju još iz 14. stoljeća najvjerojatnije potrajati još dvije godine.

(Hina) žd jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara