Imelda Marcos u suzama se vratila kući

UPLAKANA, slomljena, ali ustrajna, bivša filipinska prva dama Imelda Marcos ustvrdila je u četvrtak da voli svoju zemlju i da nikada ne bi iz nje pobjegla, dok vladini odvjetnici traže njezino uhićenje jer je prekoračila rok za povratak iz inozemstva.

Imelda se u srijedu vratila iz Londona na Filipine, prekoračivši za deset dana rok što joj ga je odredio sud, na kojem se protiv nje vodi proces zbog optužbi za korupciju i stjecanje bogatstva tijekom 20-godišnje vladavine supruga i bivšeg diktatora Ferdinanda Marcosa.

Sud joj je odobrio 30 dana za posjet Sjedinjenim Državama i Europi zbog medicinskih i vjerskih razloga, no neki su mediji prenijeli da je viđena kako u Europi uživa u skupocjenim vinima i kupnji luksuznih predmeta.

Marcos, jednako poznata po svojoj sposobnosti uvjeravanja kao i po ogromnoj kolekciji cipela, rekla je da je posljednja etapa njezina puta u Britaniji bila neizbježna, jer se tamo nalaze stručnjaci koji joj liječe vid.

"Ovo je bilo najneugodnije i najstresnije putovanje u mom životu", izjavila je Imelda novinarima nakon izlaska iz suda. "Sve su uzeli Marcosovima. Žele me osuditi na doživotni zatvor, a sada i na sljepoću", dodala je bivša prva dama.

Imelda Marcos zaplakala je tijekom razgovora s novinarima nakon 50-minutnog saslušanja, a u jednom je trenutku podigla hlače i pokazala otečeno koljeno kao posljedicu bolesti zglobova.

Marcos je suočena s nekoliko kaznenih prijava, u kojima se zajedno s pokojnim suprugom tereti za prisvajanje više od pet milijardi dolara.

Prije nego je upoznala Ferdinanda, mlada glamurozna Imelda je 60-ih godina uspjela uvjeriti gradonačelnika Manile da poništi rezultate izbora ljepote i proglasi ju pobjednicom.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara