Imenovani zamjenici županijskih i općinskih državnih odvjetnika

DRŽAVNO-ODVJETNIČKO vijeće (DOV) imenovalo je danas zamjenike županijskih državnih odvjetnika u Slavonskom Brodu i Bjelovaru, te općinskih u Splitu, Bjelovaru, Puli, Sesvetama i Zagrebu.

Ukupno je imenovano 19 novih zamjenika državnih odvjetnika - dva na županijskoj i 17 na općinskoj razini.

Imenovanje zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Splitu je odgođeno dok se ne utvrdi zašto Državno sudbeno vijeće 1997. nije ponovno imenovalo Žarka Štrpca za zamjenika u tamošnjem općinskom održavanom odvjetništvu, čiji su rad tada, kao i sada, svi u državnom odvjetništvu vrlo pozitivno ocijenili.

Članovi DOV-a su mišljenja da Štrbca treba imenovati i rehabilitirati ako je bez ikakvog razloga izbačen iz državnog odvjetništva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj za općinskog državnog odvjetnika u Sisku se ponavlja jer su povučene kandidature, a u Rijeci jer jedini kandidat nije dobio ni jedan glas.

Odlučivanje o imenovanju četiri zamjenika zagrebačkog općinskog državnog odvjetnika u građansko-upravnom odjelu i devet u kaznenom postupku bitno su se razlikovala.

Na natječajima za četiri zamjenička mjesta u građansko upravnom odjelu javilo se ukupno 11 kandidata. U najuži izbor ušlo je šest kandidata, dosadašnjih državnoodvjetničkih savjetnika nespornih stručnih kvaliteta. Članovi DOV-a odlučili su imenovati one s dužim savjetničkim stažom ili ukupnim pravničkim stažom, pri čemu su i mjeseci bili odlučujući.

Na natječaje za devet zamjenika u kaznenom odjelu javio se samo osam kandidata, od kojih su imenovana samo šest. Prilikom imenovanja nije bilo toliko kvalitetnih kandidata da bi samo duljina staža na savjetničkim poslovima u kaznenom odjelu bila odlučujuća. Većinom glasova imenovana je tako i Ksenija Jurin Panić, šefica kabineta ministrice pravosuđa samo s pravničkim stažom u upravi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara