Imotski: Četiri djelatnika Ureda za obranu zatvorili se u ured

ČETVORICA djelatnika Ureda za obranu u Imotskom, kad su doznali da im je poslano rješenje o raspoređivanju na skrb Ministarstva obrane, zatvorila su se jutros u Ured u koji nikoga ne puštaju i iz njega ne žele izići dok im netko od odgovornih ne zajamči da neće ostati bez posla.

Tim je rješenjem predviđeno da ovisno o dužini radnog staža na skrbi budu od dva do šest mjeseci, a ako im se za to vrijeme ne nađe radno mjesto u skladu s njihovom stručnom spremom, bili bi poslani na zavod za zapošljavanje.

Jedan od djelatnika, natporučnik Ante Milas, otac troje djece, prijetio je da će se baciti kroz prozor. Bio je pripadnik III. imotske bojne i IV. gardijske brigade. Razočaran je ´odnosom prema njemu i njegovim kolegama jer, iako je očekivao takav odnos ove vlasti prema braniteljima, nije vjerovao da će ići do kraja´, izjavio je novinarima koje su pustili u prostorije.

On i njegovi kolege Ivica Petric, Ljubomir Mustapić, predstojnik Ureda za obranu u Imotskom, i djelatnica Marija Zdilar spremni su na sve, te poručuju da ih iz Ureda ´mogu samo mrtve izvući´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi to riješio, u Imotski je danas oko 11 sati stigao načelnik Uprave za obranu iz Splita Ivica Tomašević, pokušavši ih uvjeriti u neopravdanost njihova ponašanja. On im je u svoje ime obećao da će učiniti sve kako ne bi ostali bez posla. Načelnik Tomašević popodne je još u Imotskom.

U posjet su im i predstavnici Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata s predsjednikom Mirkom Čondićem. On je bivšim braniteljima, odnosno djelatnicima Ureda, dao punu potporu u pokušaju zaštite njihovih prava, a o daljnjim akcijama nije htio govoriti. Takođr se doznaje da djelatnici Specijalne policije neće intervenirati i upasti u Ured za obranu jer čekaju da se postigne miran dogovor.

Pred Uredom su bila dva pripadnika Vojne policije, no oni ne mogu uredovati, jer je riječ o civilnoj zgradi.

Predstavnici Stožera i imotske HVIDR-e najavili su za sutra u 10 sati prosvjed pred Uredom za obranu u Imotskom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara