Imotski i Gorica emotivno dočekali terorista Zvonka Bušića

Imotski i Gorica emotivno dočekali terorista Zvonka Bušića

HRVATSKI terorist Zvonko Bušić koji je zbog otmice zrakoplova i ubojstva policajca odležao 32 godine u američkom zatvoru došao je u Imotski gdje je njega i suprugu Julianne primio gradonačelnik Ante Đuzel. Bušić se u Imotskom družio s brojnim prijateljima iz školskih dna, a građanima se obratio povodom Dana grada. Bušićev dolazak u Imotski organizirala je skupina Imotski sokolovi, a njihov je član Vedran Ujević na predstavljanju specijalnog gosta poručio kako je Bušić proveo 32 godine u zatvoru samo zato što voli Hrvatsku.

Thompsonova i Škorina pjesma "Sude mi" odjekivala je glavnim trgom koji je bio premalen da bi primio nekoliko tisuća Imoćana koji su došli pozdraviti nekadašnjeg sugrađanina. Bušić je, naime, u Imotskom pohađao srednju i osnovnu školu.

"Imotski je dio mog života i dio moje mladosti. Kad sam dolazio u Hrvatsku i vidio svu ovu ljepotu rekao sam sebi da bi za jedan dan radosti kroz Hrvatsku koju sam osjetio u srcu bio spreman propatiti i tisuću puta. Kad bih svu radost svoga srca mogao podijeliti s Hrvatima u svijetu ne bi bilo sretnije nacije. Ovo je najsretniji dan mog života. Osjećam se lagan kao pero, kao da hodam na oblacima. Ovaj doček u Imotskom mi je najdraži jer se baš ovdje počelo odmotavati klupko mog života", kazao je Bušić Imoćanima koji su ga prekidali skandirajući Zvonko, Zvonko, prenosi portal Radija Imotski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Imotskog Bušić je posjetio i svoju rodnu Goricu u kojoj ga je posjetilo nekoliko tisuća ljudi koji su se okupili iz raznih krajeva Hercegovine i Dalmacije. U Osnovnoj školi Gorica Bušića je pozdravio i prigodne darove mu uručio predsjednik grudskog ogranka Matice Hrvatske Mario Bušić. I svom rodnom gradu Bušić se obratio govorom u kojem je istaknuo kako je bio oduševljen dočecima u Zagrebu i Imotskom, ali najviše se veselio povratku kući, u Goricu.

Nakon što se slikao, rukovao i pozdravio sve one koji su ga željeli upoznati, Bušić je posjetio grob svojih roditelja.

J.C.
Foto: Grude-online.info

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara