Ina od 392 milijuna kuna minusa u godinu dana došla do zarade teške 958 milijuna kuna

Foto: Ronald Goršić (Cropix)

"NADZORNI odbor Ine odobrio je prijedlog Uprave za raspodjelu dobiti INA, d.d. koja se u cijelosti treba rasporediti u zakonske rezerve i zadržanu dobit", objavljeno je danas na službenim stranicama Zagrebačke burze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prihvaćenom financijskom izvješću navodi se kako je Ina Grupa u prošloj 2010. godini ostvarila neto dobit od 958 milijuna kuna dok je godinu prije u 2009. godini imala gubitak od 392 milijuna kuna.
 
Podsjetimo kako je Hrvatska Agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) prije dva dana obustavila trgovanje dionicom Ine a u svrhu zaštite svih investitora te osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na uređenom tržištu. Riječ je o tajnovitom trećem kupcu Ininih dionica koji ih je kupovao na američkom tržištu. Do sada nije poznat identitet trećeg kupca, a Hanfa je bez uspješno pokušavala doći do identiteta kada su zatražili očitovanje američkog SEC-a koji ih je na koncu uputio na adresu u Cipru. No ondje ih dočekao zid. Zatražili su intervenciju i hrvatskih državnih institucija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara