Ina u prvih devet mjeseci 2011. ostvarila 2 milijarde kuna dobiti

Ina u prvih devet mjeseci 2011. ostvarila 2 milijarde kuna dobiti

Foto: Arhiva

U PRVIH devet mjeseci 2011. godine Ina je ostvarila neto dobit od 2,072 milijarde kuna. Radi se o porastu od 1,512 milijarde kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je neto dobit iznosila 560 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz Ine je priopćeno da su poboljšani rezultati posljedica promjenjivih uvjeta u okruženju, napretka operativnog poslovanja i pozitivnog utjecaja ključnih projekata. Neto dug Ina grupe u odnosu na 30. rujna 2010. godine smanjen je za 18,5 posto. Neto zaduženost Ine krajem rujna ove godine iznosilo je 9,2 milijarde kuna.

Zoltan Aldott, predsjednik Uprave Ine, kaže da ostvareni rezultati još jednom ukazuju da je Ina na putu stvaranja vrijednosti svojim dioničarima.

"U proteklom razdoblju Ina je značajno poboljšala svoju financijsku poziciju smanjivši neto dug i razinu zaduženosti, te je tako osigurala buduća sredstva za potrebe financiranja novih razvojnih projekata. Kao rezultat napora uloženih u obnovu tijekom prethodna četiri mjeseca, očekuje se kako će Rafinerija nafte Sisak započeti s radom u studenom 2011. godine. Međutim, svjesni smo izazova koji nam predstoje u smislu konkurencije te pooštravanja uvjeta poslovanja u inozemnim koncesijama, uslijed političkih previranja na područjima Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike. Razvoj događaja se kontinuirano i pažljivo analizira, uključujući i restriktivne međunarodne mjere protiv Sirije koje bi mogle imati negativne učinke na Inine prihode i razinu proizvodnje", kaže Aldott.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara