Independent: Uhićenje Ratka Mladića bit će slično onom Ante Gotovine

RATKO MLADIĆ, odbjegli vođa bosanskih Srba optužen za ratne zločine mogao bi imati slično uhićenje kao i Ante Gotovina, javlja britanski Independent

Kako javlja dopisnik britanskog dnevnika iz Beograda, Dragomir Adnan, šef policije bosanskih Srba došao je u Beograd kako bi pregovarao u "scenariju Mladićevog uhićenja sličnom kao i onom Ante Gotovine".

To bi uključivalo uključenje treće zemlje kao mjesto izručenja, a prema informacijama lista to bi se dogodilo u Republici Srpskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema analitičarima pitanje njegova izručenja povezano je s novcem, koji bi mogao biti ključni faktor, jer je Mladić zatražio 5 milijuna eura za svoju obitelj u zamjenu za svoju predaju.

Prema špekulacijama, Mladić se krije u planini Cer, blizu bosanske granice, 120 kilometara od Beograda. Na planini Cer postoji vojno podzemno skrovište, u kojem bi se Mladić vrlo lako mogao skrivati, a ulaz je omogućen isključivo ovlaštenim osobama.

Takav dogovor, u kojem bi Mladić dobio novac za svoju predaju,spriječio eventualne žrtve, masovna uhićenja, te proteste srpskih nacionalista, koji ratne kriminalce vide kao heroje, zaključuje list.

Mladić je navodno vrlo nervozan, i često mijenja mišljenje oko toga bi li se predao ili ne.

S.H./Independent

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara