Index natječaj: Dizajn za poboljšanje kvalitete ljudskog života

NAJVEĆA svjetska nagrada za dizajn i inovaciju Vas poziva da prijavite svoja rješenja koja će bit žirirana i nominirana od strane Hrvatskog dizajnerskog društva, za svaku kategoriju po jedan rad nakon čega ti nominirani prolaze selekciju i INDEX žirija. 

Prvih 100 nominiranih bit će izloženo na izložbi INDEX: na jesen 2005.g. u Kopenhagenu.

INDEX će dodijelit pet nagrada, od kojih je svaka vrijedna 100.000 eura (po jednu za svaku od pet kategorija: tijelo, dom, rad, igra i zajednica).

Na natječaj se mogu prijaviti: dizajneri, dizajn timovi, arhitekti, javne i privatne tvrtke kao i studenti dizajna iz cijelog svijeta, te dizajn entuzijasti. Grupa autora dužna je izabrati kontakt osobu projekta.

Članovi žirija HDD-a, članovi njihovih obitelji te bliski suradnici članova žirija HDD-a nemaju pravo sudjelovati u nominacijama HDD-a. Prema pravilima INDEX-a: isti se mogu prijaviti kao privatne osobe direktno u centralu natječaja INDEX: (www.index2005.dk).

Za prijavu sudjelovanja u natječaju, potrebno je prvotno ispuniti formular za prijavu koji se nalazi na www.hdd.com.hr te ga ispunjenog poslati na e-mail adresu: info@hdd.com.hr do 31.12.2004.g. Prijava je besplatna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporuka je da se prijava izvrši i u Tajništvu HDD-a, radnim danom od 9 -17 sati na telefon 098 311 630.

Radove je potrebno predati na CD-u, sa prikazima u .jpg formatu (300 dpi) i projektnom dokumentacijom na engleskom jeziku u .doc formatu. Broj prijavljenih radova nije ograničen.

Radove je potrebno poslati poštom ili osobno predati do 1.veljače 2005.g. na adresu: Studij dizajna, Frankopanska 12 10 000 Zagreb, sa naznakom ZA NATJEČAJ HDD / INDEX:

Rok za prijavu radova je 31.12.2004, dok je rok za predaju radova 1.02.2005. Rok za žiriranje i predaju selektiranih radova za INDEX je 15.02.2005.

Imena prvih 100 selektiranih kandidata objavit će se u svibnju iduće godine, dok će se finalni rezultati i imena dobitnika pet nagrada objaviti u kolovozu 2005.

Članovi žirija HDD-a su: Ivana Fabrio (produkt dizajner), Boris Hajoš (komunikacije), Ljubomir Miščević (dipl.ing.arhitekture, izvanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu), Maroje Mrduljaš (dipl.ing.arhitekture, teoretičar dizajna), Silvije Novak, studio 3LHD (dipl. ing. arhitekture), Nikola Radeljković, skupina NUMEN (produkt dizajner), Predsjednik žirija Feđa Vukić (teoretičar dizajna, prof. Studij dizajna).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara