Indexov bloger: Je li Zdravko Martinović umro uzaludno?

Indexov bloger: Je li Zdravko Martinović umro uzaludno?

NAKON što je Indexov bloger Siva eminencija PR-a u jednom od svojih postova razotkrio u kronološkom slijedu, sve pogreške koje je ured za odnose s javnošću Karlovačke pivovare počinio u slučaju trovanja Zdravka Martinovića, o istom se slučaju raspisao i Ajgour, koji u postu pod nazivom "Je li Zdravko Martinović umro uzaludno?", piše o tome kako bi volio da može negdje u gradu nekom konobaru pred barem 20-ak ljudi reći - "Ne, ne želim Karlovačko".

Ajgour piše kako je teška drama koja se već mjesec dana odvija u Karlovcu najbolji pokazatelj u kakvom se stanju nalazi kompletno naše društvo, kako ni sam nije mogao naslutiti da se iza smrti Zdravka Martinovića krije toliko komplicirana situacija, te kako se toplo nada da motive medija koji su cijeli slučaj iznijeli u javnost ne potpomaže neka PR agencije neke (bilo koje) konkurentske Pivovare.

"Zaključili smo da se sustav zaštite okoliša raspao! Naime, studije zaštite okoliša (ako se ikada i naprave) negiraju ekološke incidente kod odobravanja projekata, postrojenja i dalje u okoliš ispuštaju nedozvoljene kontaminacije, reakcije nadležnih službi izostaju, sanacija okoliša u stvari predstavlja "pometanje problema pod tepih", reakcije u slučaju incidenata nema - građane se godinama truje i ubija.", piše Indexov bloger, te nastavlja kako "je cijeli sustav mutirao kako bi štitio zagađivača i kapital", a u prilog toj tvrdnji, kako piše, ide i čestitka Stjepana Mesića Ini kao društveno odgovornoj kompaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živo me interesira što građani Siska misle, je li Ina društveno odgovorna kompanija?", piše bloger, te nastavlja, "Pokušavam ne razmišljati o svoj količini nepravde i budalaština koja se događaju kod nas i u svijetu. Za koliko toga što se dogodilo ni ne znam, kako lošeg tako i dobrog. Posljednjih mjeseci koje god medije da pregledavam ili preslušavam začinjuje 80 posto tema sa negativnim predznakom. Od tih 80 posto valjda je 80 posto onih o globalnom zatopljenju, katastrofama, ekološkim incidentima... Nakon svega mogao bih upasti u stanje u kojem mi ni dobre vijesti neće dobro izgledati.", zaključuje bloger.

Posjetite: Ajgour.bloger.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara