Indija: Dvanaestero poginulih u željezničkoj nesreći

NAJMANJE je dvanaest ljudi poginulo kad je u srijedu ujutro u zapadnoj Indiji vlak iskočio iz tračnica na mostu, objavile su željeznica i policija.

Deset vagona i lokomotiva Matsyagandha Expressa iskočilo je iz tračnica oko 160 kilometara južno od indijskoga trgovačkog središta Bombaja.

"Nesreća se dogodila kad je vlak tek počeo prelaziti most. Dva vagona još vise s mosta. Lokomotiva je pala u rijeku", rekla je za Reuters predstavnica željeznice Vaishali Patange.

"Na mjestu nesreće pronađeno je najmanje dvanaest tijela", rekla je.

Spasilačke i medicinske ekipe stigle su na mjesto nesreće i po snažnom pljusku pokušavaju pomoći putnicima koji su još u vlaku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kiša nam otežava zadaću. Još prikupljamo pojedinosti", rekao je glasnogovornik indijskih željeznica Mohammad Yunus Siddiqui.

Vlak je iz tračnica iskočio oko 18.00 sati po mjesnom vremenu, kad je iz južnoga obalnog grada Mangalorea putovao prema Bombaju.

Indija ima jednu od najvećih željezničkih mreža na svijetu, ali dosta slabu sigurnost na njoj. Svaki dan oko 14 tisuća vlakova preveze više od 13 milijuna putnika, ali godišnje ima i oko tristo nesreća.

(Hina) xvm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara