Indijski ministar vanjskih poslova u srpnju u Pakistanu

Indijski ministar vanjskih poslova Natwar Singh sudjelovat će u srpnju na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji u Islamabadu gdje će održati i bilateralne sastanke s pakistanskim ministrom vanjskih poslova, priopćilo je u ponedjeljak pakistansko ministarstvo.

Singh će sudjelovati na ministarskom sastanku sedmočlane Asocijacije za regionalnu suradnju južne Azije 21. i 22. srpnja, priopćio je glasnogovornik pakistanskoga ministarstva vanjskih poslova Masood Khan.

"Odavno je tradicija da ministri za trajanja konferencije održavaju i bilateralne susrete", rekao je Khan.

To će biti prvi posjet visokoga indijskog dužnosnika Pakistanu otkad je nakon izbora Indija u svibnju dobila novu vladu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga će se u New Delhiju 19. i 20. lipnja sastati pakistanski i indijski dužnosnici radi razgovora o unapređenju nuklearne sigurnosti, a 27. i 28. lipnja u indijskom će se glavnome gradu održati sastanak na razini ministarstava vanjskih poslova o drugim aspektima mirovnoga procesa između tih dviju zemalja.

Indija i Pakistan triput su ratovali otkako su 1947. dobili nezavisnost od Velike Britanije. Bili su i na rubu četvrtoga rata 2002. kad je službeni New Delhi za krvavi napad na parlament okrivio gerilce kojima je sjedište u Pakistanu.

(Hina) xvm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara