Indonezija: Zrakoplovi bi mogli biti nova meta terorista

INDONEZIJSKI protuteroristički ured upozorio je u ponedjeljak da bi zrakoplovi indonezijskih kompanija mogli biti nova teroristička meta jer su za vikend primljene dvije prijetnje otmicom, objavljeno je u ponedjeljak.

Prijetnju su u subotu primile državna zrakoplovna kompanija Garuda i privatna tvrtka Lion Air, prije letova iz Kuala Lumpura u Surabayu, na istoku Jave, objavio je Jakarta Post.

Obavijest o prijetnji na aerodrom Juanda u Surabyyi, 670 km istočno od Džakarte poslali su aerodromski službenici u Kuala Lumpuru koji su indonezijskim zrakoplovnim kompanijama preporučili i jačanje sigurnosnih mjera.

´Smatramo da su te prijetnje rano upozorenje da je na putu jedna druga vrsta terora, nakon što su posljednjih godina prijetnje bombaškim napadom uspješno tjerale ljude´, rekao je policijski inspektor general Ansyaad Mbai, čelnik indonezijskoga protuterorističkog ureda.

Indoneziju su psljednjih godina potresle brojne eksplozije, među ostalima i niz podmetanja bomba u crkvama u prosincu 2000., eksplozija 12. listopada na Baliju gdje je poginulo najmanje 196 ljudi, a nedavno i eksplozija male bombe u sjedištu policije u Džakarti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara