Indoneziju pogodio jak potres

Indoneziju pogodio jak potres

POTRES jačine 7 stupnjeva po Richteru dogodio se na pučini ispred indonezijskog otoka Sumatre koju je nakon Božića pogodio tsunami, priopćili su u subotu seizmolozi.

Potres se dogodio u 8.25 sati po GMT-u na 5,2 stupnja sjeverne zemljopisne širine i 92,3 stupnja zemljopisne dužine, prenijela je agencija Nova Kina.

Prema informacijama dopisnika AFP-e, u Banda Acehu 350 kilometara udaljenom od epicentra potresa podrhtavanje tla nije se osjetilo.

Kineski seizmolozi rekli su da je teško procijeniti hoće li današnji potres uzrokovati tsunamije jer to ovisi o mnogo faktora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski opservatorij u Strasbourgu priopćio je da jačina novog potresa iznosi 6,5 stupnjeva po Richteru. Tvrde da je potres prouzročio velika podrhtavanja tla, ali da su neusporediva s onim od nedjelje.

Epicentar potresa je 410 kilometara udaljen od epicentra potresa jačine 9,0 stupnjeva koji je isto područje pogodio 26. prosinca, prouzročivši goleme valove koji su u nekoliko zemalja južne i juogistočne Azije usmrtili više od 125.000 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara