Inina crpka na rovinjskoj rivi već tri dana bez benzina

NA NEUGODNA iznenađenja usred turističke sezone već smo gotovo svi navikli. Sukladno tome, informacija da u nekom o jadranskih turističkih središta nije moguće kupiti benzin ne bi trebala biti "velika novost". No, uzme li se u obzir da to traje već tri dana, takvu vijest ipak valja objaviti.

Kako javlja portal Grad Pula, Inina benzinska pumpa na rovinjskoj rivi (Obala palih boraca bb) već tri dana ne prodaje benzin i to zato jer je pukla fleksibilna cijev na agregatu. Benzin stoga curi malo u more, malo u šaht, a malo i u kantu, piše isti izvor.

Novinaru portala na telefonski poziv upućen spomenutoj Ininoj pumpi, odgovorio je dežurni djelatnik koji je nemoćno objasnio u čemu je problem, dodavši kako je središnjici u Zagrebu poslao već nekoliko faks poruka u kojima traži pomoć stručnog mehaničara ovlaštenog za popravak sličnih kvarova. No, pomoći niotkud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benzin je inače na spomenutoj lokaciji najtraženiji energent jer brojni turisti s brodicama, gliserima i čamcima dolaze tražeći gorivo za svoja plovila, no kroz sva tri dana ostaju rezignirani nakon što nerijetko strpljivo čekaju red da budu posluženi, a kada napokon dođu do crpke slijedi "hladan tuš", tj. obavijest da benzina nema.

I dok su stanovnici Rovinja i njihovi gosti iz Njemačke, Italije i drugih zemalja prisiljeni čekati da u Zagrebu netko pročita poruke s faks uređaja, postavlja se pitanje je li moguće da se baš svake godine moraju događati iste pogreške te da strancima opetovano pokažemo neorganiziranost "na hrvatski način".

I.K.
Foto: Istra.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara