Ino Mirković opovrgava Ministarstvo

VISOKA škola za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" iz Lovrana ustvrdila je u današnjem priopćenju da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u jučerašnjem priopćenju o nadzoru u Školi iznijelo neistine.

Nije istina da je Škola spriječila članove povjerenstva za nadzor da obave svoj posao ni u četvrtak ni bilo kada prije, tvrdi predsjednik Upravnog vijeća privatne Visoke škole s pravom javnosti prof. Ino Mirković, koji je potpisao priopćenje.

Tvrdi da povjerenstvo za nadzor u četvrtak nije došlo u dogovoreno vrijeme te da nije niti javilo da će zakasniti više od jedan sat. Dekan i pravni stručnjaci, koji su zbog dogovorenog nadzora doputovali iz Zagreba, otišli su nakon što su čekali sat vremena, kaže se u priopćenju.

Prof. Ino Mirković dalje navodi da su članovi povjerenstva, kad su stigli, vrijeđali nazočne u Školi i da je "došlo do ekstremno ekscesne situacije".

Kaže da su predstavnici Škole o svemu obavijestili Ministarstvo, te da su pozvani da u petak dođu u Ministarstvo s dokumentacijom kako bi se proveo nadzor. To su i učinili, ali nadzor ipak nije obavljen, niti su se uspjeli sastati s ministrom, kaže prof. Mirković u priopćenju, te poziva ministra Dragana Primorca da primi predstavnike Škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se dalje kaže da je s tajnicom Ministarstva dogovoreno da se što prije uskladi termin povjerenstva Ministarstva i dekana Škole "te će time Ministarstvio nakon godinu i pol zakašnjenja dovršiti svoju zakonsku obvezu". Pritom se napominje da je Škola u tom razdoblju više puta pozivala Ministarstvo da ispuni svoje obveze.

U priopćenju se ocjenjuje da je briga Ministarstva za studente Visoke škole "farsa" s obzirom na to da "44 apsolventa u ovom trenutku samo čekaju uplatu Ministarstva kako bi dali zadnje ispite i dobili diplomu".

(Hina) pp/xjn yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara