Internet je dobar za rad mozga

Internet je dobar za rad mozga

SREDOVJEČNE i starije osobe trebale bi više koristiti internet, jer se na taj način povećava rad mozga i sprječava njegovo usporavanje u starijoj dobi, otkrili su američki znanstvenici.

Znanstvenici s kalifornijskog sveučilišta otkrili su kako pretraživanje internetskih stranica stimulira centre u mozgu zadužene za procese donošenja odluka i kompleksno razumijevanje. Smatraju kako se na taj način može čak i zaustaviti proces usporavanja rada mozga i njegove fiziološke promjene, koje se javljaju u starijoj dobi.

Kako mozak sazrijeva, događaju se mnoge fiziološke promjene, koje uključuju i smanjivanje njegovog obima te smanjenje aktivnosti u stanicama, a sve to može utjecati na njegovu učinkovitost. Znanstvenici su ovom studijom, kako sami tvrde, surfanje po webu, ako ništa drugo, barem dodali na listu radnji koje pomažu u održavanju mozga aktivnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretraga internetskih stranica stvara kompleksnu moždanu aktivnost, koja može poslužiti kao vježba i poboljšanje rada mozga", zaključio je voditelj istraživanja, profesor Gary Small.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara