Internet usrećuje muškarce više od seksa

Internet usrećuje muškarce više od seksa

MUŠKARCIMA je dovoljan jedan klik mišem do potpunog blagostanja dok je garancija za zadovoljstvo žene tek kvalitetno provedeno vrijeme s cijelom obitelji.

Fizička aktivnost br. 1 - odmor

Za ovu australsku studiju nazvanu "Indeks sreće" kojoj je bio cilj otkrivanje što usrećuje muškarce, a što žene, bilo je potrebno 8.500 australaca u dobi između 18 i 64 godina starosti. Neki od zaključnih podataka pokazuju kako su najpoželjnije fizičke aktivnosti odgovorne za sreću pojedinca odmor i opuštanje dok fizička vježba nije toliko poželjna.

"Australce usrećuju sitnice poput interakcije s drugim osobama, a ne postizanje dugoročnih ciljeva i imetka", izjavila je Karen Philips iz tvrtke The Leading Edge koja je provela istraživanje te je pritom nadodala: "Ovaj nam indeks pokazuje na koji način funkcioniramo te nam pritom olakšava poslovanje i komunikaciju s klijentima".

Sreća muškaraca i žena sasvim je različita

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63 posto muških i ženskih ispitanika odabralo je kao aktivnost koja ih najviše usrećuje upravo "opuštanje", no tu svaka sličnost između spolova prestaje. Gotovo polovica ispitanih muškaraca izjednačilo je pojam sreće sa surfanjem internetom, igranjem igara ili druženjem preko internetskih stranica poput Facebooka dok je tog mišljenja 39 posto žena. Prava stvar koja usrećuje žene, odnosno njih 55 posto, je hrana i kvalitetno provedeno vrijeme s obitelji dok isti postotak muškaraca u tim aktivnostima ne pronalazi sreću.

Seks nije izvor sreće

Prema podacima studije fizičke aktivnosti u obliku seksa ne donose toliku sreću, tek 48 posto muškaraca i 40 posto žena odabralo je seks ili intimno druženje kao nepresušan izvor sreće i zadovoljstva. Studija je, prema tvrdnjama Karen Philips, razotkrila neke lažne stereotipe povezane uz nježniji spol poput stalnog mišljenja kako žene naprosto uživaju u kupnji odjeće i obuće. Naime, tek je 30 posto žena potvrdilo kako ih kupovina čini sretnima.

V.M.
Foto: designflute

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara