Internetom kruže snimke ubojstava američkih vojnika snajperom

Internetom kruže snimke ubojstava američkih vojnika snajperom

FILM u trajanju od 15-tak minuta koji prikazuje snimke ubojstva američkih vojnika snajperom kruži internetom, a objavila ga je "Islamska vojska u Iraku". Pretpostavlja se da su na njemu zabilježeni smrtonosni pogoci snajperista Jube koji puca samo jednom, nakon čega nestaje.

>>> Download filma: prvi dio, drugi dio

Juba je pseudonim kojeg američki vojnici izgovaraju sa strahopoštovanjem, jer radi se o nadimku kojeg su smislili "nevidljivom" i neuhvatljivom snajperistu koji "lovi" američke marince u južnom Bagdadu.

Čak su i prekaljeni američki psi rata koji za sobom imaju kampanje u Somaliji, Afganistanu počeli od fantomskog Jube stvarati legendu, neku vrstu iračkog Vasilija Zaitseva, čija je ubojitost u Staljingradu postala poznata zahvaljujući filmu "Neprijatelj pred vratima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Jubine učinkovitosti ne pomažu ni kacige, niti skupocjeni prsluci ili kupole oklopljenih "Hummera", jer njemu je dovoljan samo jedan metak, nepokriveni komadić tijela ili trenutak u kojem "G.I. Joe" izviri iz vozila da stavi još jedan zarez na kundaku puške.

Na njegovu se dušu stavljaju ubojstva i ranjavanja oko 50 američkih vojnika, a možda najimpresivniji trofej koji mu se pripisuje je smaknuće četveročlanog tima snajperista specijalaca u Ramadi u lipnju, kada su svi ubijeni pogocima u glavu.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara