IRAČKA POLICIJA PREUZIMA NADZOR U FALLUJI

Iračka policija postupno preuzima odgovornost za održavanje reda u nemirnom mjestu Fallujah, pedesetak kilometara zapadno od Bagdada, poprištu nekoliko krvavih sukoba američkih vojnika i Iračana, priopćila je u subotu američka vojska. L

Irački bi policajci ubuduće trebali ići u ophodnje bez pratnje američke vojne policije, koja će ipak biti u blizini za svaki slučaj, dok će blizu mjesta ostati američka 3. pješačka divizija.

Američka se vojska nada da će smanjena nazočnost američkih vojnika na ulicama smanjiti antiameričke osječaje Iračana, koji su posebno snažni u Falluji, gdje je potkraj travnja ubijeno 20 iračkih demonstranata u sukobu s američkim vojnicima.

Fallujah je nakon toga bila poprištem brojnih napada na američke vojnike, a u obližnjem mjestu ramadi u napadu granatom prije tjedan dana je ubijeno sedam iračkih policajaca koji su pohađali američki policijski tečaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki su se vojnici već povukli iz ureda gradonačelnika i iz glavne policijske postaje, u kojoj su se nalazili otkako su zauzeli Falluju u travnju.

Amerikanci se nadaju da će iračka policija postupno preuzeti odgovornost za sigurnost i u drugim mjestima, a iračka policija već sama ide u ophodnje u dijelovima Bagdada.

(Hina) rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara