Irački ministar traži od Arapa pomoć u odvraćanju napada

JEDAN je irački ministar u petak zamolio arapske prijatelje da pomognu u odvraćanju mogućega američkog napada koji je opisao kao prijetnju cijeloj regiji.

´Nadamo se da će sva arapska braća stati uz irački narod i Irak i braniti njegov suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet kojima prijete Amerika, Britanija i (Izrael)´, rekao je irački ministar trgovine Mohammed Mehdi Saleh za televiziju al-Jazeeru.

Saleh nije spomenuo izjave viših američkih dužnosnika koji su u četvrtak rekli da Irak ´krši´ UN-ove rezolucije i nije u izvještaju UN-u odao podatke o oružju za masovno uništavanje koje navodno posjeduje.

Saleh je optužio Washington i njegove saveznike da žele prekrojiti kartu cijele regije. ´(Oni) žele podijeliti arapski narod, počevši s Irakom, Saudijskom Arabijom, Egiptom, Sirijom i susjednim zemljama poput Irana i Turske´, rekao je.

Opovrgnuo je pisanje jednoga arpaskoga lista da je već prijetio kako će Irak napasti svaku susjednu zemlju koja ugosti američke snage što budu sudjelovale u napadu na Irak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara