Irački veleposlanik vjeruje da je Saddam mrtav

Irački veleposlanik vjeruje da je Saddam mrtav
IRAČKI veleposlanik u Beogradu Sami Sadun, lojalan bivšem iračkom čelniku Saddamu Husseinu, u petak je za agencije Associated Press izjavio kako vjeruje da je irački čelnik poginuo u američko-britanskom bombardiranju Bagdada.

"Poznajem dobro njegov karakter", kazao je Sadun za Associated Press. "Obrana Bagdada ne bi tako brzo propala da on nije poginuo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sadun, koji je bio na čelu iračkog kabineta 25 godina, kazao je da je izgubio kontakt sa svim nadređenima u Bagdadu početkom mjeseca, nakon što su američki vojni zrakoplovi bacili bombe u blizini restorana u kojemu se Saddam navodno sastao sa svojim sinovima.

"Neposredno nakon bombardiranja, nisam dobio nikakve instrukcije. Čak ni faks poruku. Od bombardiranja 7. travnja bagdadske četvrti Al-Mansur nije se više čulo za Republikansku gardu ni obrambene snage Bagdada. Sve je to Saddam držao u svojim rukama.

Pretpostavljam da je poginuo, jer se ne bi sve tako brzo urušilo", rekao je Sadun novinaru AP-a, iznijevši i pretpostavku da Saddam možda nije poginuo u napadu u blizini spomenutog restorana, već kasnije u nekom drugom napadu na Bagdad.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara