IRAK NEGIRA GUBITAK UMM QASRA I FAWA, TVRDI DA SAD LAŽE O GUBICIMA

Irak je u petak zanijekao da su koalicijske snage zauzele cijeli poluotok Faw i luku Umm Qasr na jugu zemlje, dodajući da su američkim i britanskim snagama "naneseni teški gubici".

Ministar obrane Sultan Hashem Ahmad rekao je da američka i britanska vojska lažu o broju gubitaka koje su pretrpjele tijekom kopnene ofenzive u četvrtak i petak.

"Oni ne kažu istinu (o gubicima)", rekao je Ahmad na konferenciji za novinare u Bagdadu koju su prenosile arapske TV postaje.

Dok je Ahmad govorio Bagdad su potresale silovite eksplozije bombi i krstarećih projektila, a velika karta Iraka na kojoj je pokazivao mjesta borbi vidno je podrhtavala.

"Sve do sada naša 45. brigada drži svoje položaje u Umm Qasru, a grad se brani i s naših položaja na poluotoku Faw. Očekuje se da će se bitka nastaviti u noć", rekao je Ahmad.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da su iračke snage pogodile pet oklopnih vozila kod Fawa, te da su oklopnjake pogađali i kod Rutbe, 370 km zapadno od Bagdada, kraj iračke granice s Jordanom.

Američke snage kod granice s Jordanom nastoje, po njegoim riječima, eliminirati raketne lansere koji bi mogli zaprijetiti Izraelu.

(Hina) dh sdZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara