Iran demantira postojanje tajnog nuklearnog postrojenja

JEDAN iranski visoki nuklearni dužnosnik demantirao je u četvrtak optužbe skupine iranske oporbe o postojanju nuklearnih aktivnosti na tajnom mjestu u Iranu i rekao da Teheran može odobriti zahtjev da se pregleda to mjesto.

"U potpunosti demantiram te optužbe. Iran nema nikakvo neprijavljeno nuklearno postrojenje niti materijal", rekao je glasnogovornik ekipe pregovarača o iranskom nuklearnom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Predali smo izvješće od 1.030 stranica Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) u kojem smo prijavili sva naša nuklearna postrojenja i materijal koje posjedujemo".

Na pitanje hoće li Iran dopustiti inspektorima IAEA-e posjet tog navodnog postrojenja, glasnogovornik je rekao da je Teheran "uvijek pozitivno odgovarao na traženja inspekcija Agencije i da je uvijek surađivao, te da nije dobro da IAEA dopušta da njome manipulira poznata teroristička skupina".

Oporbena skupina objavila je u srijedu da u Iranu postoji nuklearno postrojenje koje vlasti nisu prijavile međunarodnoj zajednici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara