Iran odlučan nastaviti borbu protiv al Qaide

IRANSKI ministar vanjskih poslova Kamal Harazi je u nedjelju ponovio odlučnost svoje zemlje za borbu protiv al Qaide, odbijajući pritom komentirati informacije prema kojima Iran zadržava visoke dužnosnike te terorističke mreže i pregovara o njihovom izručenju.

"Naše je stajalište jasno. Borimo se protiv terorista bez obzira kojoj skupini pripadali i za nas ne postoji razlika između svih tih terorističkih skupina", rekao je Harazi na konferenciji za novinare koju je održao sa svojim britanskim kolegom Jackom Strawom.

"Nakon tragičnih događaja 11. rujna, Iran je odmah osudio te događaje. Uhitili smo nekoliko stotina članova i pristaša al Qaede. Neki su od njih u zatvoru", dodao je Harazi koji je u dvodnevnom posjetu Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne možemo javno govoriti o identitetu tih osoba i o njihovom broju, ali odlučno poštujemo naše obveze", dodao je iranski ministar.

Prema nekim informacijama Iran vodi tajne pregovore s Egiptom, Kuvajtom i Saudijskom Arabijom o izručenju visokih dužnosnika al Qaide koji su uhićeni na iranskom teritoriju.

(Hina) bis br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara