Iskon Internet nudi besplatnu zaštitu elektroničke pošte

ISKONINTERNET je za sve svoje poslovne i individualne korisnike uveo besplatnu sigurnosnu zaštitu elektroničke pošte od računalnih virusa i neželjenih poruka (spam).

IskonInternet je kao softversko rješenje izabrao PureMessage sustav tvrtke Sophos, vodećeg svjetskog proizvođača  računalne zaštite i razvoja antivirusnog i antispam softvera.

Antivirusna zaštita

IskonInternet uslugu zaštite od računalnih virusa nudi besplatno svim korisnicima usluga pristupa Internetu. Antivirusna zaštita biti će automatski uključena svim Iskonovim korisnicima. Ovom uslugom svi korisnici Iskonovih usluga pristupa Internetu dobiti će maksimalnu razinu sigurnosti i uvelike smanjiti mogućnost zaraze svojih računala i računalnih mreža virusima.

Tri razine zaštite od neželjene pošte

Što se zaštite od neželjene elektroničke pošte tiče, korisnici će moći odabrati jednu od tri ponuđene razine. Osnovna razina zaštite nosi ime "Spam marker", omogućuje označavanje neželjenih poruka sa riječi SPAM u predmetu, te u zaglavlju poruke. Druga razina zaštite nosi ime "Spam cleaner", te tim odabirom poslužitelj i sustav automatski brišu sve poruke koje su prepoznate kao neželjena pošta.

Treća i najnaprednija razina zaštite nosi naziv "Spam manager" te omogućuje naprednu zaštitu od neželjene pošte. "Spam manager" je jedinstvena razina usluge jer korisnicima omogućava pohranu poruka koje imaju više od 50 posto vjerojatnosti da su spam u karantenu, mjesto na koje se neželjena pošta odlaže, a poruke se potom po želji korisnika mogu vratiti u dolazni pretinac, obrisati ili pak kreirati liste pošiljatelja. Korisnik kreira liste dozvoljenih i blokiranih pošiljatelja, kojima stvara popis željenih i neželjenih pošiljatelja, a moguće je zaustavljanje poruka sa određenih adresa elektroničke pošte ili domena. Osim toga, omogućen je i primitak izvješća o zaustavljenim porukama na e-mail. Najnaprednija opcija, "Spam manager", dostupna je isključivo Iskonovim pretplatnicima.

Kako bi svojim korisnicima omogućio najkvalitetniju sigurnosnu zaštitu, IskonInternet je odabrao rješenje PureMessage tvrtke Sophos, koje svaku poruku elektronske pošte analizira kroz preko stotinu testova te ocjenjuje karakteristike svake poruke. Analizu sustav izračunava u postotcima.

“Računalni sustavi su u posljednje vrijeme sve češće na udaru virusa i neželjene elektroničke pošte. Prema nekim pokazateljima, čak 53 posto sveukupnog prometa elektroničke pošte u Europskoj Uniji čini ona neželjena, a alarmantna su predviđanja analitičara da će se taj broj do kraja ove godine povećati na čak 75 posto. Stoga smo odlučili našim individualnim i poslovnim korisnicima ponuditi najbolje moguće rješenje, kako bi im omogućili lakše i učinkovitije korištenje mrežnih resursa, te ubrzali njihovo poslovanje. Borba protiv spama i virusa ugrožava poslovanje naših korisnika, a kako je IskonInternet posvećen kvaliteti usluga, jasno je zašto smo imperativ stavili na adekvatnu zaštitu od ovakvih štetnih poruka.”, rekao je Saša Kramar, član uprave IskonInterneta.

Detalje o antivirusnoj i antispam zaštiti, te postavke tih usluga moguće je vidjeti na stranicama http://www.iskon.biz/zastita/

(Na
fotografiji: Saša Kramar, član Uprave IskonInterneta; Irena Majcan, voditeljica prodaje za individualne korisnike; Lucijan Carić, direktor tvrtke Qubis)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara