Isplata materijalnih troškova visokoškolskim ustanovama početkom sljedećeg tjedna

ISPLATA materijalnih troškova visokoškolskim ustanovama u Hrvatskoj uslijedit će početkom sljedećega tjedna, izvijestilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Do isplate novaca za materijalne troškove fakulteta do sada, kako je danas priopćeno, nije došlo zbog privremenoga proračuna koji je donedavno bio na snazi.

Ovogodišnji proračun Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa iznosi 8.320.241.548 kuna i za pola milijarde kuna veći je od prošlogodišnjega, navodi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz toga proračuna, kako se dodaje, trebao bi podmiriti dio prošlogodišnjih neizvršenih i preuzetih obveza, troškove za izdatke za zaposlene, kao i troškovi za plaće novih zaposlenika u znanosti, visokoj naobrazbi, srednjim i osnovnim školama.

Osim toga, proračunska sredstva trebaju "pokriti" i redovite troškove poslovanja visokih učilišta i javnih instituta, troškove novih projekta i programa te obveze prema starim kapitalnim aktivnostima i početak novih.

Budući da je na snazi bila odluka hrvatske Vlade o privremenom financiranju, siječanj-ožujak, kako se podsjeća, Ministarstvo nije moglo doznačiti planirana sredstva za troškove poslovanja te programe i projekte visokoškolskim ustanovama i javnim institutima. Olukom o privremenom proračunu bili su planirani samo nužni troškovi za plaće i minimalni troškovi poslovanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara