Ispraćaj daleko od očiju javnosti: Paul Newman kremiran na privatnoj ceremoniji

Ispraćaj daleko od očiju javnosti: Paul Newman kremiran na privatnoj ceremoniji

OBITELJ i prijatelji preminule holivudske legende Paula Newmana jučer su se okupili na privatnom pogrebu, nakon kojega su u Newmanovom restoranu, The Dressing Room, održane karmine. Obitelj nije željela veliki pogreb. Newman nije pokopan, već je kremiran, prema vlastitoj želji. 

Podsjetimo, Newman je preminuo u petak, 26. rujna, u svojom domu u Westportu u Connecticutu, u dobi od 83 godine, nakon dugotrajne borbe s teškom bolešću - rakom pluća.

U kolovozu ove godine, nakon završenih tretmana kemoterapije u klinici Sloan-Kettering Cancer Centre u New Yorku, Newman je svojoj supruzi Joanni Woodward, rekao da ga odvede kući. Naime, znao je da mu je ostalo svega nekoliko tjedana života pa je posljednje trenutke želio provesti u krugu obitelji, a ne u bolničkoj postelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom svoje 50-godišnje glumačke karijere, Newman je kao glumac čak devet puta bio nominiran za Oscara. Kao najbolji glumac je Oscara osvojio za glavnu ulogu u filmu "Boja novca", kao 61-godišnjak. Godinu dana ranije dobio je i Oscara za životno djelo.

I.M.
Foto: Getty/Gulliver Images, AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara