Istarski vatrogasci spremni za ljeto

ISTARSKI vatrogasci, njih 1050 organiziranih u sedam javnih vatrogasnih postrojba i 23 dobrovoljna vatrogasna društva s onima iz Hrvatskih šuma i Parka Učke, spremni su za protupožarnu sezonu, rekao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Istaknuo je da se puna pripravnost vatrogasaca u Istri postigla zahvaljujući intenzivnim preventivnim i operativnim mjerama, usklađivanju s Vladinim zahtjevima, te županijskim potrebama i planovima.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić smatra da će dva važna projekta pridonijeti potpunoj opremljenosti i uvježbanosti istarskih gasitelja, kao što su nabava 32 nova vatrogasna vozila ove i iduće godine, te završetak osposobljavanja 50 diplomiranih inženjera za zaštitu od požara.

Također je rečeno da su u Istri iznimno važna 32 mjesta za promatranje budući da je pravodobna dojava o požaru važna za njegovo uspješno gašenje i sprječavanje veće štete.

Po Kozlevčevoj ocjeni, za bolju protupožarnu zaštitu u Istri važne su i radioveze, koje, po njegovim riječima, ometaju talijanske frekvencije, pa je taj problem nužno nužno riješiti na razini dviju Vlada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojni helikopter koji stiže u pulsku zračnu luku također će pridonijeti, kako se čulo, spremnosti istarskih vatrogasaca. Jedan će vod biti u Istri, a drugi na Malom Lošinju.

Kozlevac se na kraju konferencije za novinare usprotivio, kako je rekao, nerazumnoj odluci pulskoga gradskog vodstva da smijeni jednog od najboljih vatrogasnih zapovjednika u Hrvatskoj, pulskog zapovjednika Vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića i da na njegovo mjesto postavi umirovljenog vatrogasca. Dodao je kako se ipak nada da će prevladati razboritost pulskih političara za dobro grada, građana i Istarske županije, koji zaslužuju profesionalnog i vrhunskoga vatrogasnog zapovjednika kakav je Karlović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara