Ističe vrijeme za odluku: Hoće li u borbu za ruskog predsjednika Putin ili Medvjedev?

Ističe vrijeme za odluku: Hoće li u borbu za ruskog predsjednika Putin ili Medvjedev?

Foto: AFP

RUSKI predsjednik Dmitrij Medvjedev je kazao kako će on i ruski premijer u kratkom vremenu odlučiti koji će se od njih druge godine kandidirati na predsjedničkim izborima.

"Odluka će biti donesena u kratkom roku je još manje od godinu dana ostalo do izbora", kazao je Medvjedev. Ističe kako su Putin i on u u dobrim odnosima te da će odluku o kandidatu donijeti na temelju socijalne i političke situacije u zemlji.

"Prijateljski, vrlo topli i drugarski odnosi"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo prijateljske, vrlo tople i drugarske odnose koji su stvoreni u proteklih 20 godina", kazao je ruski predsjednik te objasnio kako su sada na različitim pozicijama i imaju različite uloge. "Ja sam predsjednik države, garancija njezina ustava i poglavar. Vlada se nosi sa drugačijim temama kao što su ekonomija i socijala. Ona rade na dnevnoj bazi, a i to je velik posao", rekao je Medvjedev te dodao kako razmišlja o novoj kandidaturi.

Sadašnji ruski predsjednik je izabran 2008. godine, nakon što je Putin potrošio svoja moguća dva četverogodišnja mandata na čelu Rusije. Promjenama ustava omogućen je sljedećem predsjedniku mandat od šest godina, a za Putina je uređeno da se može ponovno kandidirati i 2018. godine.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara