Istraživanje: Preko dvije trećine Hrvata zadovoljno izborom Josipovića

Istraživanje: Preko dvije trećine Hrvata zadovoljno izborom Josipovića

Tekst: F.M.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)


VELIKA većina Hrvata, više od dvije trećine, zadovoljna je izborom novog predsjednika, pokazalo je novo istraživanje hrvatske podružnice agencije GfK.

Dva mjeseca nakon najdužih i najpraćenijih izbora za predsjednika države, više od dvije trećine ispitanika starijih od 15 godina izrazilo je zadovoljstvo izborom predsjednika Ive Josipovića.

Izborom je zadovoljno 68 posto ispitanih. Nezadovoljstvo je izrazilo 19 posto, dok 13 posto ne zna kako ocijeniti rezultat izbora. Budući da je za predsjednika Josipovića glasalo malo više od 60 posto građana koji su izašli na izbore, ovo je mali pomak prema gore za popularnost novog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše zadovoljnih na sjeveru, u Istri i Slavoniji, najviše nezadovoljnih u Dalmaciji i Zagrebu

Najviše je zadovoljnih kod stanovnika u sjevernoj Hrvatskoj, gdje je zadovoljstvo izborom izrazilo 79 posto ispitanih, u Istri, Primorju i Slavoniji, gdje je 73 posto zadovoljno Josipovićevim izborom, a među zadovoljnima prednjače visoko obrazovani stanovnici, gdje Josipović uživa 75 posto potpore, te među osobama starijim od 55 godina, od kojih ga podržava čak 80 posto ispitanika.

Najviše nezadovoljstva, 28 posto, ima u Dalmaciji, a slijedi grad Zagreb s okolicom, gdje je izborom nezadovoljno 24 posto. U Dalmaciji je također najviše onih koji se ne mogu izraziti pozitivno ili negativno, 20 posto.

Anketa je provedena u veljači, na uzorku od 1.000 građana starijih od 15 godina, osobnom anketom u kućanstvima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara