Italija zatvara 167 romskih naselja

Italija zatvara 167 romskih naselja

TALIJANSKI ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni rekao je u srijedu da će za godinu dana zatvoriti 167 romskih naselja u Rimu, Napulju i Milanu, a da će njihove stanovnike koji imaju dozvolu boravka u Italiji premjestiti u opremljena naselja. U spomenuta tri grada u 167 romskih naselja živi 12.346 ljudi, među kojima 12.346 ljudi.

Već ranije je najavljeno da će Berlusconijeva vlada početi popisivati stanovnike romskih naselja u okviru borbe protiv kriminala i ilegalnog useljavanja, koja je prvotno izazvala žestoke kritike, naposljetku je Bruxelles dao svoje dopuštenje.

Ministar Maroni je istaknuo da je od početka popisivanja u lipnju više od 13.000 ljudi dragovoljno napustilo naselja i otišlo u Francusku i Španjolsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tereni koji su zauzeti nasilu bit će evakuirani, a mjesna uprava će im dodijeliti druge na kojima će se podići opremljena naselja koja će zadovoljavati sanitarne norme, imat će vodovod, struju i organizirano prikupljanje otpada" rekao je ministar unutarnjih poslova. Istaknuo je da do lipnja 2009. žele zatvoriti i ukloniti ta naselja, otvoriti opremljena naselje i uključiti djecu u školski sustav.

D.M.
Foto: AFP

 
  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara