Ivan Čačić: Svi počinitelji ratnih zločina moraju odgovarati; oprosta za njih nema

PREDSJEDNIK Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije Ivan Čačić danas je na svečanoj sjednici Koordinacije u Vinkovcima u povodu njezine prve obljetnice djelovanja istaknuo kako svi počinitelji ratnih zločina u vrijeme srpske agresije na Vukovar moraju odgovarati.

´Oprosta za ratne zločine nema niti ga mi priznajemo´, rekao je Čačić i pozvao građane, udruge i ustanove da pomognu Koordinaciji u prikupljanju dokaza o počinjenim ratnim zločinima.

´Jačanjem Koordinacije nastojimo ojačati i braniteljske i stradalničke udruge što je prijeko potrebno, poglavito sada kad svjetski moćnici čine sve ne bi li izjednačili agresora i žrtvu´, ocijenio je Čačić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je kazao kako je u ime županijske Koordinacije udruga iz Domovinskog rata poslan dopis Ministarstvu prosvjete i športa u kojem se traži da donese uredbu da sva školska djeca u Hrvatskoj od 5. do 8. razreda osnovne škole obvezno posjećuju Vukovar.

Ta koordinacija okuplja 17 stradalničkih i braniteljskih udruga, a uskoro bi joj se, po Čačićevim riječima, trebala pridružiti i hrvatska Udruga nezavisnih dragovoljaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara