IVAN PAVAO II: "BiH, NOSIM TE U SVOM SRCU"

"Zemljo Bosno i Hercegovino, Papa te nosi u svome srcu i želi ti dane napretka i mira", kazao je Ivan Pavao II na kraju misnoga slavlja što ga je u nedjelju predvodio na Petrićevcu u Banja Luci pred sedamdesetak tisuća okupljenih vjernika.

Sveti je Otac još jednom pozvao sve u BiH na oprost, pomirenje i bratstvo kazavši kako to treba biti temelj novog društva koje se gradi nakon tragičnog rata u toj zemlji.

Papa Ivan Pavao II kazao je kako je radostan jer je s vjerničkim mnoštvom mogao podijeliti važni trenutak euharijstijskoga slavlja na kojemu je blaženim proglašen katolički laik Ivan Merz.

Posebnim rječima Papa je pozdravio hodočasnike iz drugih zemlja koji su u nedjelju doputovali u Banja Luku a među njima i brojne pristigle iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sveti Otac je kazao kako je Hrvatska darovala Crkvi još jednoga blaženika te pozvao hrvatske vjernike da slijede njegov primjer na putevima Gospodnjim.

Po okončanju misnoga slavlja Papa Ivan Pavao II otišao je u biskupski dvor u Banja Luci gdje će ručati s bosanskohercegovačkim i biskupima te kardinalima iz njegove pratnje.

Prije odlaska iz Banja Luke Papa će primiti i dužnosnike Federacije BiH i Republike Srpske te članove Međureligijskog vijeća BiH.

(Hina) rm sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara