Ivana Domić razriješena dužnosti predsjednice supetarskog Općinskog suda

MINISTRICA pravosuđa Vesna Škare Ožbolt razriješila je danas sutkinju Ivanu Domić dužnosti predsjednice supetarskog Općinskog suda, priopćeno je iz Ministarstva.

Ministrica je sutkinju Domić razriješila nakon što je nepravilnosti u radu sudske uprave supetarskog suda potvrdilo povjerenstvo Vrhovnog suda i Sudačko vijeće splitskog Županijskog suda.

Do imenovanja novog predsjednika suda u Supetru poslove sudske uprave obavljat će splitski općinski sudac Marko Pribislavić.

U Ministarstvu najavljuju da će u zakonskom roku od šest mjeseci raspisati natječaj za izbor i imenovanje novog predsjednika suda.

Predsjedatelj Sudačkog vijeće Županijskog suda u Splitu Vicko Prančić izvijestio je danas da je to Vijeće na jučerašnjoj sjednici potvrdilo navode iz izvješća Ministarstva pravosuđa i povjerenstva splitskoga suda o nepravilnostima u radu predsjednice Općinskog suda u Supetru Ivane Domić. Jedanaesteročlano Vijeće time se pozitivno očitovalo i o zahtjevu ministrice pravosuđa za razrješenjem predsjednice suda suda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja Domić pred Sudačkim je vijećem u svom iskazu ponovno ustvrdila da je riječ o neutemeljenim optužbama, te da je poslove predsjednice suda obavljala u skladu sa sudskim poslovnikom. Sudačko vijeće to nije prihvatilo, već je jednoglasno zaključilo da postoje teški propusti u radu tamošnje sudske uprave, za što je izravno odgovorna predsjednica suda.

Nakon današnjeg razrješenja Ivanu Domić očekuje i pokretanje stegovnog postupka pred Državnim sudbenim vijećem (DSV), od kojega predsjednik splitskog Županijskog suda Igor Benzon traži njezino razrješenje sudačke dužnosti.

Sutkinju Domić splitska je policija u rujnu kazneno prijavila zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Nju se tereti da je u postupcima vezanima za ispravku uknjižbe vlasnosti preko reda uzimala veći broj predmeta i zbog izostanka pravih vlasnika, koji za postupak uopće nisu ni znali, protuzakonitim presudama dodijelila zemljišta osobama kojima ono ne pripada.

Vlasnike zemljišta time je, tvrdi policija, oštetila za višemilijunske iznose.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara