Ivanić: Nema dokaza o terorističkim aktivnostima u BiH

MINISTAR vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je u utorak kako nema informacija koje bi potvrdile navode po kojima je njegova zemlja mjesto gdje djeluje veći broj osoba povezanih s islamskim terorističkim organizacijama.

Komentirajući na konferenciji za novinstvo, održanoj u Sarajevu, navode što ih je dan ranije u intervjuu za bosanskohercegovački tisak dao Josef Bodansky, predstavljen kao stručnjak u američkom Kongresu zadužen za borbu protiv terorizma, Ivanić je kazao kako vlasti BiH svaku informaciju o mogućim terorističkim prijetnjama uzimaju ozbiljno i provjeravaju je.

Bodansky je ustvrdio kako u BiH djeluju osobe povezane s terorističkom mrežom al-Qaida kao i da u toj zemlji postoje kampovi u kojima se navodno obučavaju teroristi koji onda odlaze u Irak.

Za takvim osobama i kampovima za njihovu obuku, tvrdi Bodansky, u BiH traga veliki broj agenata američkog Federalnog istražnog biroa (FBI).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo vanjskih poslova BiH nema informacija da su ovdje prisutni agenti FBI", kazao je Ivanić novinarima.

Ministar vanjskih poslova BiH istaknuo je kako najveći problem za njegovu zemlju sa sigurnosnog stajališta i dalje predstavlja nedostatak potpune suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) pa tek onda navodi i tvrdnje o nazočnosti osoba povezanih s različitim terorističkim aktivnostima.

Glasnogovornik Stabilizacijskih snaga u BiH (SFOR) Mark Hope lokalnim je medijima također izjavio kako ne postoje "čvrsti dokazi" o terorističkim aktivnostima u toj zemlji.

Hope je ipak dodao kako SFOR ostaje na oprezu i pripravan reagirati na takve pojave, ukoliko bi one bile otkrivene.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara