Ivanov: Rusija se protivi novoj rezoluciji o Iraku

Ivanov: Rusija se protivi novoj rezoluciji o Iraku
RUSIJA, ključna članica Vijeća sigurnosti s pravom veta, protivi se novoj rezoluciji o Iraku, izjavio je u petak ruski ministar vanjskih poslova Igor Ivanov.

U svojoj izjavi u New Yorku, gdje se nalazi kako bi saslušao izvješće šefova UN-ovih inspektora oružja Hansa Blixa i Mohameda ElBaradeija, Ivanov je rekao da UN treba biti ujedinjen u bilo kakvoj akciji koju odluči poduzeti protiv Iraka i da je mirno rješenje i dalje najbolja opcija.

´Mislim da trenutačno nema potrebe za drugom, trećom ili četvrtom rezolucijom o Iraku´, ustvrdio je, a njegovu je izjavu prenio Itar-Tass.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Pred nama su problemi za koje će rješenje biti...teško´, izjavio je Ivanov i dodao da međunarodna zajednica ´ne smije biti podijeljena nego se mora ujediniti.

S druge strane, japanski ministar vanjskih poslova Yoriko Kawaguchi izjavio je u petak da će Japan pozvati nestalne članice Vijeća sigurnosti da podrže pozive SAD-a na usvajanje nove rezolucije o mogućoj vojnoj operaciji protiv Iraka.

On je na konferenciji za novinare u Tokyju rekao da je Japan spreman napraviti sve što je u njegovoj pomoći da pomogne SAD-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara