Ivić: Imamo dokaze da je oporba povezana s prosvjedima

Foto: Ronald Goršić / Cropix

"MOŽEMO dokazati da su oporbene stranke povezane s prosvjedima u Hrvatskoj. Dokaze ćemo objaviti sutra", rekao je na konferenciji za novinare HDZ-ov ministar branitelja Tomislav Ivić. Ivić se posebno osvrnuo na prosvjede u Dubrovniku, kazavši kako HDZ može povezati dubrovačku mladež SDP-a s tiskanjem protuvladinih plakata. Nije, međutim, želio reći kakvim "dokazima" raspolaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pressici su uz Ivića sudjelovali i Boris Kunst i Ivan Šuker, a glavna su tema bile jučerašnje izjave Slavka Linića. Šukeru je zasmetala Linićeva izjava da je bivši ministar financija povećao vanjski dug na 45 milijardi eura. On tvrdi da su veći dio duga generirali banke i građani, dok se država zadužila "samo za 12 posto", i to zbog pokrivanja deficita.

Šukera su novinari upitali i kako je nova ministrica financija Martina Dalić uspjela dobiti u SAD-u povoljniji kredit od njega. Kamata je, procjenjuje se, oko 0,25 posto manja s obzirom na zadnji kredit koji je Šuker "pazario" u Americi. "To je rezultat svega što je vlada na čelu s Jadrankom Kosor radila zadnjih 20 mjeseci", rekao je Šuker pa ispalio: "To je potvrda da strani investitori vjeruju Hrvatskoj. Željeli to neki priznati ili ne, Hrvatska će biti jedina zemlja koja je iz krize izašla bez ičije pomoći".

Ivić je Liniću poručio da SDP nema pravo spominjati hrvatske branitelje "jer se branitelji sjećaju kako se prema njima ponašala Račanova koalicijska vlada". Kunst je, pak, zaključio da je "SDP-ovo cendranje za izborima jače od cendranja bilo kojeg djeteta za dudom", dok je Liniću poručio da nema pravo govoriti o zaštiti radničkih prava "jer je zakleti protivnik sindikata".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara