Ivica Perković s nestalom Britt Lapthorne razgovarao o putovanju u Australiju

Ivica Perković s nestalom Britt Lapthorne razgovarao o putovanju u Australiju

AUSTRALSKI Daily Telegraph donosi intervju s Ivicom Perkovićem, 33-godišnjim Dubrovčaninom i sinom vlasnika hostela u kojem je prošlog mjeseca odsjela nestala Australka, Britt Lapthorne.

Razgovarajući s australskim novinarom, Perković je na pitanje smatra li ga policija osumnjičenikom, odgovorio protupitanjem:

"Osumnjičenik, zašto osumnjičenik?"

Novinar je Perkovića doživio "uljudnim i pristupačnim", međutim na njemu se mogao primijetiti psihički pritisak zbog policijskih ispitivanja i sati provedenih u razgovorima s inspektorima.

Ivica Perković sanja o Australiji

Upravo dok je razgovarao s novinarom u njegovu kuću je došla policija koja ga je odvela na još jedan informativni razgovor. Policajci su u kuću ušli sa sudskim nalogom za izvršenjem pretresa koji je trajao nekoliko sati tijekom kojih su detaljno pregledane sve prostorije na sva tri kata hostela obitelji Perković.

Iako je nastavio surađivati s policijom, jedan je lokalni medij izvijestio da Perković nije prošao ispitivanje na detektoru laži. Policija i dalje navodi da Ivica Perković nije osumnjičenik, a on cijelo vrijeme odbija uzeti odvjetnika.

Australski list piše da Perković izgleda mlađe nego što to govore njegove godine, a iako nema obavezu obraćati se medijima osjeća da su špekulacije koje se stvaraju oko njega nepoštene te bi ih htio ispraviti.

Kako je rekao, 17. rujna oko 22 sata, nekoliko sati prije nego li je Britt Lapthorne otišla u noćni klub Fuego, po prvi i posljednji puta u životu je razgovarao s Britt Lapthorne. Ona je nakon nekoliko minuta razgovora s Perkovićem otišla svojim putem, a kako je Perković rekao, nakon toga ju više nije vidio.

"Pričali smo o Australiji. S ljudima uvijek razgovaram o tome, jer tako silno želim otići u Australiju. Planiram otići u Australiju nakon što završi sezone, jer je to moja omiljena zemlja. Imam više prijatelja u Australiji nego u Hrvatskoj.", rekao je Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni pozivi i sms poruke

Istražujući nestanak mlade Australke, policija je utvrdila da je sa svog mobitela zvala brojeve dvaju lokalnih telefonskih pretplatnika. Jedan je poziv bio upućen prema Ivici Perkoviću. Kako je rekao, riječ je o broju koji se daje gostima kako bi putem interneta mogli bukirati sobu. Dodao je da ga gosti često zovu na taj broj mobitela kako bi rezervirali sobe ili promijenili termine bukinga.
 
"Sve je snimljeno. Ima jako puno sms poruka, jako puno poziva, dnevno me zovu s nekoliko stranih brojeva. Puno tih brojeva i sam zovem. Ne smeta me cijena poziva, jer to je naš posao.

Jedan poziv s mobitela Britt Lapthorne prema Ivici Perkoviću evidentiran je u 2.57 sati, ali tek treba utvrditi je li riječ o poslijepodnevnom ili ranojutarnjem vremenu kada je nestala.

Milka Perković zabrinuta zbog nestanka

Perković se prije nekoliko dana sastao s bratom nestale Australke, Darrenom Lapthorneom koji ga je očajnički zamolio da mu pomogne pronaći sestru. Perković je nedugo nakon nestanka Australke nakratko otišao iz Dubrovnika kako bi se odmorio. Nakon toga se vratio u Dubrovnik gdje se ispred kluba Fuego sastao s Brittinim bratom.

"Darren me ispitivao o raznim mogućnostima. Ponudio sam mu pomoć jer poznajem sve okolne planine.", dodao je.
 
Obitelj Perković nada se da će se nakon pretrage njihovog hostela i obiteljskog stana, te nakon ispitivanja Ivice Perkovića, situacija smiriti i da će se sve raščistiti.

Ivičina majka Milka Perković i dalje je zabrinuta, a kako je rekla, njeni su joj gosti poput njene djece, zbog čega već nekoliko noći slabo spava, a ne može niti jesti.

Za činjenicu da joj policija ispituje sina je rekla da je njen sin nedužan te dodala da obitelj Perković samo želi da Britt bude pronađena.

R.I.
 Foto: Index/The Daily Telegraph

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara