Ivor Vucelić zbog prometnog prekršaja ostao bez vozačke i putovnice

IVORU VUCELIĆU, suvlasniku Adriatica.neta i bivšem dečku ubijene odvjetničke vježbenice Ivane Hodak, policija je oduzela vozačku dozvolu i putovnicu, ali ne zato što je osumnjičen u slučaju Hodak, već zato što je, kako prenosi Večernji list, uhvaćen u prometnom prekršaju.

Naime, kako je Vucelić američki državljanin, policija mu je putne isprave oduzela postupajući u skladu sa Zakonom o stranim državljanima, u kojem se navodi kako nadležno tijelo može privremeno oduzeti stranu putnu ispravu strancu koji posjeduje tuđu ili nevaljanu putnu ispravu; protiv kojega se vodi kazneni, odnosno prekršajni postupak, i to na zahtjev državnog tijela koje vodi postupak; koji nije izvršio svoju dospjelu imovinsko-pravnu obvezu, i to ne pismeni zahtjev nadležnog suda; te ako to zahtijevaju razlozi zaštite nacionalne sigurnosti ili pravnog poretka.

Vucelić je, kako je sam rekao, u petak, 10. listopada, vraćajući se s pogreba Ivane Hodak, "bio izvan sebe" te je, na putu prema hotelu Sheraton, gdje su održane karmine, na skretanju iz Palmotićeve ulice u Zeleni val, projurio kroz crveno svjetlo. No, to nije bio jedini prekršaj u kojem ga je policija uhitila - u trenutku prolaska kroz crveno je razgovarao na mobitel i nije imao vezan sigurnosni pojas. Navodno su mu upravo iz Adriatica.neta javili da je direktorica prodaje završila u bolnici.

"S obzirom na to da imam američko državljanstvo, odmah su mi oduzeli i putovnicu i vozačku dozvolu, što je standardna procedura kada je riječ o stranim državljanima. U subotu ujutro sam bio kod dežurne sutkinje za prekršaje i odredila mi je kaznu od 4.300 kuna. Policija je tražila da mi se i zabrani voziti u Hrvatskoj, ali ona je to odbila", rekao je Vucelić Večernjem listu.

Osvrnuo se i na medijska nagađanja da nije prošao na poligrafu kad ga je policija pozvala na obavijesni razgovor vezano uz ubojstvo njegove bivše djevojke: "Prošao sam poligraf, što su uostalom potvrdili i u policiji. Da nisam, ne bih sada bio gdje jesam".

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara